Meterstanden doorgeven

Wij helpen u graag

Stuur ons een e-mail
Of bel 0900-0201 (€ 0,45 per gesprek + uw telefoonkosten), op werkdagen van
8:00 tot 18:00 uur

Meterstanden doorgeven

Op de meterstandenkaart die u van ons heeft ontvangen kunt u herleiden waarvoor we de meterstanden van u nodig hebben.

Meterstanden doorgeven

Uw meterstanden zijn de basis van uw energierekening. Om een goede nota op te kunnen maken is het van belang dat u op tijd uw meterstanden doorgeeft. U ontvangt een meterstandenkaart van ons op de volgende momenten:

 • Jaarnotameterstanden
  Deze meterstanden zijn nodig voor het berekenen van uw jaarlijkse nota.
 • Verhuis-, overstap-, of opzegmeterstanden
  Om de verhuizing, overstap of opzegging (door derden) van uw energie in orde te maken, hebben wij de juiste beginstanden en/of eindstanden nodig.

Onjuiste meterstanden doorgegeven?

U kunt tot 3 maanden na het verschijnen van de jaarnota de correcte meterstanden doorgeven via dit formulier.

Waarom meterstanden doorgeven?

Uw meterstanden zijn de basis van uw energierekening. Als u voor het eerst in een woning komt wonen of bent overgestapt naar Eneco, geeft u uw beginstanden door.

Daarna geeft u ieder jaar de meterstanden voor de jaarnota door (eens in de 3 jaar komt er een meteropnemer bij u langs). Als u de woning verlaat geeft u uw eindstanden door waarmee wij een eindnota voor u berekenen. Zo hebben wij een goed beeld van uw werkelijke verbruik. 

Geeft u de meterstanden altijd tijdig aan ons door. Geeft u de standen niet volledig of later door, dan wordt noodgedwongen een schatting gemaakt. De geschatte standen zijn bindend en kunnen afwijken van uw werkelijke meterstanden. U kunt daardoor een hoger bedrag moeten betalen. Het is in uw belang dat u de standen zo snel mogelijk en volledig doorgeeft. 

  Monteur bij meterkast
   
   

  Meterstanden doorgeven

  Venster sluiten