Eneco BronSparen®

De duurzame spaarrekening voor een schone toekomst

Wij helpen u graag

Bel 0900 - 0201 op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

Eneco BronSparen®

 • U draagt bij aan de ontwikkeling van duurzame energiebronnen
 • U krijgt een mooie spaarrente
 • U kunt altijd bij uw spaargeld


BronSparen

BronSparenEneco BronSparen® is een internet spaarrekening waarmee uw spaargeld bijdraagt aan het ontwikkelen van duurzame energiebronnen. Naast 100% groene energie heeft u dan ook een 100% duurzame spaarrekening.

Met Eneco BronSparen

 • Krijgt u altijd een mooie rente, deze is op dit moment 0,50%*
 • Heeft u zekerheid over wat er met uw spaargeld gebeurt
 • Heeft u altijd inzicht in uw spaargeld
 • Kunt u op elk gewenst moment uw geld opnemen
 • Kunt u sparen hoeveel u wilt en wanneer u wilt, er is geen minimum inleg
 • Draagt u bij aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame energiebronnen

Helderheid
Eneco BronSparen is héél helder over wat er met uw spaargeld gebeurt: dit wordt gebruikt voor de ontwikkeling van duurzame bronnen. Alle banken gebruiken het spaargeld van hun klanten om te investeren. Ook uw bank. Uit de opbrengsten van deze investeringen betalen ze u rente. Met Eneco BronSparen bent u er zeker van dat uw geld wordt geïnvesteerd in eerlijke projecten, u krijgt dus ook een eerlijke rente.

Duurzame internetspaarrekening
Eneco is een van schoonste energiebedrijven van Europa. We weten veel van duurzaamheid, maar zijn geen bank. Daarom hebben we Eneco BronSparen samen met AEGON Bank ontwikkeld.

Uw spaargeld is in goede handen bij AEGON Bank, die valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM. AEGON Bank N.V. is statutair gevestigd te Utrecht, handelsregister 30100799, en is ingeschreven in de registers van de AFM en DNB en heeft een vergunning van DNB. Lees meer over de samenwerking bij de tab 'Eneco en Aegon Bank'.

* Deze rente is variabel en kan dagelijks worden gewijzigd.

Hoe werkt hetHelaas is het niet meer mogelijk om een Eneco Bronsparen spaarrekening te openen.

Actuele rente

De spaarrente is doorgaans hetzelfde of zelfs iets hoger dan op een gewone spaarrekening bij andere banken. Met Eneco BronSparen draagt u bovendien bij aan een schonere toekomst. 

De spaarrente op Eneco BronSparen is op dit moment 0,50%

U kunt altijd bij uw geld en u ontvangt een aantrekkelijke spaarrente. De spaarrente wordt één keer per jaar uitgekeerd, maar u kunt op elk gewenst moment online bekijken hoeveel u al heeft opgebouwd.

Duurzaam sparen met een variabele rente
Deze duurzame spaarrekening is ontwikkeld samen met AEGON Bank en heeft een variabele rente, net als de meeste andere spaarrekeningen. Dat wil zeggen dat AEGON Bank de rente dagelijks kan wijzigen.  Dit zal in praktijk niet elke dag gebeuren maar is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten. Gaat u sparen met Eneco BronSparen, dan ontvangt u van AEGON Bank bericht wanneer de rente wijzigt. U weet dus precies wat de stand van zaken is.

100% duurzaam

Hoewel u bij het woord ‘spaarrekening’ waarschijnlijk niet direct aan energie of duurzaam denkt, heeft Eneco BronSparen alles met duurzame energie te maken. Maar liefst 40% van uw spaargeld wordt geïnvesteerd in de meest duurzame bedrijven uit de energiesector. De overige 60% wordt geïnvesteerd in bedrijven die in hun branche tot de top van de meest duurzame ondernemingen behoren. Samen maakt dit van Eneco BronSparen een 100% duurzame spaarrekening.

U weet precies wat er met uw spaargeld gebeurt
Alle banken gebruiken spaargeld om mee te investeren, ook uw bank. Uit de opbrengsten van deze investeringen ontvangt u rente. Eneco en Aegon Bank vinden het heel logisch dat u wilt weten wat er met uw spaargeld gebeurt. Aegon Bank brengt daarom jaarlijks  verslag uit over de duurzame investeringen van de bank. U kunt dus precies zien welke duurzame bronnen u stimuleert. Zo weet u zeker dat we doen wat we beloven. Uw spaarrekening is 100% duurzaam. 

Welke bedrijven?
Eneco BronSparen is niet alleen 100% duurzaam, u weet ook altijd wat er met uw spaargeld gebeurt en in welke bedrijven er geïnvesteerd wordt. Alleen de meest duurzame bedrijven mogen meedoen en deze worden streng geselecteerd. Aegon Bank legt bedrijven, met behulp van de Dow Jones Sustainability Index en de MSCI Environmental en Social and Governance Index (MSCI ESG), langs de duurzame meetlat. Bedrijven worden alleen geselecteerd als zij duurzamer zijn dan hun collega’s en zij een structureel goed beleid voeren.

Zon, wind en water
Aegon Bank investeert voor Eneco BronSparen vooral in duurzame bedrijven uit de energiesector. U kunt hierbij denken aan bedrijven die voorop lopen in het benutten van bronnen zoals zon, wind en water. Duurzame bedrijven waarin wordt geïnvesteerd zijn bijvoorbeeld:

 • Vestas
  Vestas is een Deense fabrikant van windturbines en installeerde in 30 jaar tijd 46.000 windturbines, bijvoorbeeld in Egmond aan Zee en het Princes Amalia Windpark op zee. Met een marktaandeel van meer dan 50% is Vestas in Nederland marktleider op het gebied van windtechnologie.
 • Statkraft
  Het Noorse Statkraft is in Europa marktleider is op het gebied van hernieuwbare energie. Zij ontwikkelen en genereren onder andere waterkracht, windenergie en duurzame stadsverwarming. Daarnaast is er veel aandacht voor innovatie, Statkraft is dus ook op zoek naar nieuwe manieren om duurzame energie op te wekken.

Eneco en Aegon Bank

Eneco is een van de schoonste energiebedrijven van Europa, maar wij zijn geen bank. Daarom hebben we deze spaarrekening samen met AEGON Bank ontwikkeld, speciaal voor klanten van Eneco. Aegon Bank vindt het, net als Eneco, belangrijk om duurzaam te ondernemen en maakt daar goede stappen in. Bovendien is Eneco met Aegon Bank een mooie spaarrente overeengekomen voor deze nieuwe 100% duurzame spaarrekening. Dus niet alleen het milieu, maar ook Eneco klanten profiteren hiervan.

Duurzaam en vertrouwd sparen
Uw spaargeld is in goede handen bij Aegon Bank. Deze bank valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM. U bepaalt zelf hoeveel u spaart en wanneer u (kosteloos) uw geld opneemt. Met Eneco BronSparen krijgt u een mooie rente en spaart u ook nog eens het milieu.

Eneco BronSparen is een spaarproduct van Aegon Bank N.V.. Eneco Retail BV is verbonden bemiddelaar in spaarrekeningen van Aegon Bank N.V.. Aegon Bank N.V. is statutair gevestigd te Utrecht, handelsregister 30100799, en is ingeschreven in de registers van de AFM en DNB en heeft een vergunning van DNB. Deze spaarrekening valt onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Het Depositogarantiestelsel garandeert € 100.000,- per persoon per bank (ongeacht het aantal spaarrekeningen).

 
 

De duurzame spaarrekening voor een schone toekomst

Venster sluiten